8/25/2012

İtalyan çörəyi

Hemise bisirdiyim corekler ureyim istediyi kimi alinmirdi.Amma bir zaman repeti tapacaqima inanirdim) Sen deme resept lap yaxinda imis mene)). Alik qalxmayan ve  ici alinmayan coreklerimi gorub,mene italyan coreyinin reseptini verdi.
Lazim olan erzaqlar:
Un 430 
Sud 225
Yaq 50 
Yumurta 1
Duz 0/5 y.q
Seker tozu 1 y.q
Droj 1 y.q


Sudle yaq qizdirilir, iliq olsun qaynar yox!!!!

Diger erzaqlari bir qaba qoyuruq, Unu qoymamisdan evvel eleyin.Daha sonra qasiqla qarisdirin.


Ardindan yaqli sudu elave edib mikserle qarisdirin.


Xemir bele alinir duru.100 qr (0/5 stekan)da un elave edin calin,yene cox durudursa sulu gorunurse 100 qramda elave edin., yeni men umumilikde 1 st elave etdim. Xemir yenede yumsaq alinir duru amma sulu gorunmurde ozunu tutur. 5 deq dinlensin.Sonra elinize yaq vurun cunki xemir yapisqandir. Bisireceyiniz qaba un sepin, isteseniz falqada serin. Men iki hisseye ayirib qoydum qaba.
Bax mende bele alindi, qoydum qalxmaqa.Bir sehv is gordum plasmasda gerek qoymayaydim ikisinide bisireceyimde gerek qoyaydim.Sonra goturub qoymaq cetin alinir. Xemiri isti yere qoyuruq ustunede salafan kecirin.Qalxandan sonra duxovkani qizdirin. ve qoyun coreyi. Yanindan ayrilmayin tez qalxir,10 deg, texminen. qalxan kimide istiliyi azaldin. ici bishsin oda 10 deg -15 deg, Vesselam coreyimiz hazir)


P.S, Canim gozum Hici baci bu defede alinmadi deme)) Sene gore nece qab batirib yumusam))))

8/22/2012

Pendirli börək




Ərzaqlar:

- 2 ədəd böyük türk yufkası və ya tapmasanız adi lavaş da olar.
- 250 qram ağ pendir (çox duzlu olmasın)
- 1 dəstə cəfəri və ya başqa göyərti də istifadə etmək olar zövqə görə.
- 2 ədəd sosiska
- ketçub və ya tomat
- 3 x.q. qatıq
- 3 x.q. bitki yağı
- yarım stəkan su
- 1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:

1. Qatıq, bitki yağı və suyu bir qabda yaxşıca qarışdırırıq. Yufkanın birini açıb hazırladığımız qarışığın yarısını fırça ilə onun üzərinə sürtürük. Üzərinə ikinci yufaknı qoyub, onun da üzərinə eyni qayda ilə hazırladığımız qarışığı sürtürük. Beləliklə iki yufka bir-birinin üzərində yapışmış vəziyyətdə olur. Sonra yufkanı pizza bölər kimi 12 üçgünc dilimə bölürük.

2. Pendiri sürtgəcdən keçirib doğranmış göyərti ilə qatırıq. Dogradığımız 12 yufka dilimlərinə (üçbucağın enli hissəsinə), hamısına eyni miqdarda düşəcək qədər paylayırırq. Sonra yufka dilimlərini mutakidə olduğu kimi bükürük.

3. Bükdüyümüz börəklərin üst hissəsinidə bıçaqla balaca yarıqlar açırıq. Uzunsov doğranmış sosiskanı ketçuba və ya tomata batırıb, həmin yarıqlara qoyuruq. Üzərlərinə yumurta sarısı çəkib yağlanmış tavaya düzərək sobaya qoyuruq. Sobada nəzarətsiz saxlamayın. Çünki, çox tez bişir. Elə ki, üstü və altı qızardı, götürün.

İsti-isti yemək məsləhətdir, nuş olsun!

8/15/2012

Mastika ile tortun bəzədilməsi



Vaxti, hevesi olanlar, dogum gunu ve bayram tortlarini oz eli ile hazirlamagi sevenler ucun,  tortun bezedilmesi usullarindan birini teqdim edirem. Tebii ki, elimden gelen qeder-))





Mastika esasen iki cur hazirlanir, quru sudle, bir de sufle- konfetler ile.  Tortun uzerini ortmek ucun esasen quru sudle hazirlayiram. Cunki o daha yumshaq ve dadli olur. Konfetle hazirlanan ise daha cox fiqurlar, guller duzeltmek ucun yaxshidir. Ashagidaki tortda ise gul ve boyuk fiqur olmadigindan butun mastikani konfetle hazirladim, sheker-pudrani nisbeten az vurdum ki, yumshaq olsun. Shekilde gorduyunuz konfetlerdir istifade etdiyim. Bashqa adlar ve markalar da var satishda.





MASTIKANIN HAZIRLANMASI:





100 qr. sufleni bir qaba tokub 30 qr kere yagi elave edin su hamaminda ve ya mikrodalgali sobada  eriyib shishenedek saxlayin. (Sobada cox tez eriyir deye diqqetli olun, cox saxlamayin, eriyib suya donerse alinmir mastika) Shekildeki halda olduqda goturub tez isti-isti sheker pudrasini tedricen seperek qarishdirin




 (Pudranin miqdari texminen 200 qr.dir. Isteyinizden asili olaraq berk ve ya yumashaq olmasi ucun az, ya da cox tokursunuz ). Mastika bir rengde olacaqsa rengini de isti-isti qatmaq olar. Bele olanda daha rahat renglenir. Rengler de adi shirniyyat ve tortlar ucun istifade olunan renglerdir. 
Shekilde gorduyunuz "xemir" texminen yumshaq plastilin kimidir ve tortun uzerini ortmek ve  fiqurlar duzeltmek ucun ela "material"dir. Yuxarida qeyd etdiyim kimi, tortun uzerini ortdukde, sheker-pudrani bir az az edirik ki, yumshaq olsun.
 Hazir olan kimi "strec-plyonka"-ya bukun. Ele bukun ki, hava qalmasin icinde. Ve 20-30 deqiqe soyuducuda saxlayin.
 Burda rengini "xemir" hazir olduqdan sonra qatdim, cunki, bir nece reng lazim idi.
 Ag rengli mastika ucun ag, rengli qarishigi olmayan sufleler goturun. qarishiq rengliler,  boz, sarmtil reng alir ve ag reng ucun istifade etmek olmur.

 "Xemirimiz" hazirdir ve evvelceden hazirladigimiz  tortun uzerine ortmek ucun adi xemir kimi yayiriq. Yaydiqda yapishmasin deye sheker-pudradan ve ya kraxmaldan istifade edirik. Ikinci daha yaxshidir, cunki pudra xemiri bir az berkidir.
Mastikan ile ortulecek tortlarin uzerine (icine istediyiniz kremi ceke bilersiniz)yagli krem cekin. Yagli krem, mastikani islatmir ve korlamir.
Burda menim tortum adi biskvit tortudur. Krem de yagli krem.  Ehtiyatla mastikani uzerine orturuk. Kuncleri metbex "shpateli" ile, ya da adice elimizle hamarlayib duzeldirik.
Kenarlarini bicaqla,kesib artiq xemiri cixaririq.
 Ortuk hazirdir. Uzerine istediyiniz ve zovqunuze uygun bezeye bilersiniz. Men 7 reqemi ve uzerinde yol, mashin hazirlamaga calishmisham, yuxarida gorduyunuz kimi -))



Üzümlü salat


Lazim olan erzaqlar:

Kartof, kok, cuqundur, yumurta, goyerti, qoz lepesi, toyuqun dosh eti, uzum, mayonez

Hazirlanisi:
Qaynadilmis erzaqlar qat-qat duzulur .Her qata mayonez cekilir.Uzerine uzum qoyulur.  Cooox dadlidir.

Qeyd: Salatin icini oz zovqunuze gore  ede bilersiz:Sayinidaki qabiniza uygun secin.

Nush olsun

8/13/2012

Pendirli poğaça (bulka)




Yenə türk mətbəxinə müraciət edirik - poğaça :)
Mən pendirlisinin reseptini yazıram. Amma eyni xəmirdən kartoflu, zeytunlu, ətli, lobyalı və s. etmək olar. İçlik zövqə görə dəyişdirilə bilər.

Xəmir

1 stəkan qatıq
1 stəkan duru yağ (fərqlilik üçün yarım stəkan duru yağ, yarım stəkan margarin də etmək olar)
1/2 stəkan süd
1 paket qabartma tozu
1 yumurta (ağı xəmirinə, sarısı poğaçaların üstünə sürülür)
Aldığı qədər un
yarım və ya bir çay qaşığı duz (mənim duz fobim var deyə daha az tökürəm. Amma bilmirəm bəlkə 1 çay qaşığı tökülüncə daha dadlı alınır :))


İçlik

250 qram pendir
yarım dəstə cəfəri
(əslində içlikdə ölçü yoxdu. Kim nə qədər istəyir əlavə etsin.)
Cəfəri xırda-xırda doğranır və doğranıb, əzilmiş pendirə qatılır.


Hazırlanışı

Qatıq, yağ, yumurtanın ağı, süd və duzu bir qabın içərisində qarışdırırıq. Üzərinə qabartma tozu və un əlavə edərək xəmiri yoğurmağa başlayırıq. Xəmir qulaq əti yumuşaqlığı alana qədər yoğrulur. Daha sonra üzəri örtülüb, yarım saat gözlədilir.
Xəmirdən kiçik parçalar qopararaq əlimizdə açır, içərisinə içlik qoyub, yarım dairə formasında bağlayırıq. Ağzını tam sıxmamaq lazımdı ki, bişəndə biraz aralansın. Belə olunca daha yaxşı olur.
Daha sonra yağlanmış listə düzüb, üzərinə yumurta sarısı sürür və qara çörəkotu səpirik .
Və öncədən isidilmiş 150-180 dərəcəli sobada bişiririk.

NOT: İçliyi qovrulmuş ət, kartof püresi, zeytun, pomidor-holland pendiri və s. kimi də edə bilərsiniz. Sadəcə bu içliklər biraz kaprizli olduğundan xəmirin ağzını möhkəm bağlamaq lazım olur. Bişəndə içindəkilər tökülürlər çünki.

8/12/2012

Mərakeşsayağı toyuq qovurması


  • Bu xörəyi ilk dəfədir hazırlayırdım. Qeyri-adi, xoş dadı var. Cox güman ki, mərakeşlilər  qovurmanı plovun yanında süfrəyə verirlər. belə məncə daha dadlı olar.-))

ƏRZAQLAR:
Toyuq əti
Sarıkök 1 cay qaşığı
Qırmızı istiot(pul biber)- 2 cay qaşığı
Cirə -1 cay qaşığı
Zəncəfl- 1 cay qaşıgı
Darcın - 0,5 cay qaşığı
Limon 1 ədəd
Zeytun qara və yaşıl (maslin,olivki) -zövqə gğrə
Duz
Kişmiş zövqə görə
Su- 0.5 stəkan
Cəfəri
Keşniş
Sogan 
Sarımsaq
HAZIRLANMASI:
  1. Sarikök, darcın, cirə, ictiot və zəncəfili qarışdırın. Əti yuyub suyunu təmiz süzün və ədviyyatla yaxşıca qarışdırın. Ağzını örtüb 1 saat saxlayın. 

 2. Tavada yağı yüksək odda qızdırın. Əti 5 dəqiqə ərzində qizardın. Sonra dogranmış soğan (2 ədəd)və sarımsaq (2 diş)  üzərinə tökub qapağını örtün və 15 dəqiqə bişirin.
 3. Ət tikələrini cevirin. Üzərinə limon, zeytunlari, kişmişi və suyu əlavə edin yenidən qapagıni örtüb vam odda daha yarım saat bişirin.
 Xörəyimiz hazirdır.
 Süfrəyə verdikdə üzərinə cəfəri və keşniş doğrayın.


NUŞ OLSUN!

8/11/2012

Apelsinli keks

Xeyirli ugurlu olsun.Axirki mende vaxt tapdim.Son zamanlar metbexde az olduqum ucun  kohne reseptleri bolusurem.Yeniler olacaq soz)
Erzaqlar:
1.armudur st. seker tozu
1 a.s.kefir
1 a.s. erinmis yaq
2 yumurta
1.c.q. -nin yarisi soda.
kakao
un qati olana qeder elave edin
Formaya tokdukden sonra uzerine apelsin dilimlerini duzun.Qisda bele keks gunesli yayi xatirladirdi mene)

8/10/2012

Soyuq borş



ƏRZAQLAR :

Çuğundur 500 qr.
Qara corek 1 dilim
Yumurta 2-3 ədəd
Xiyar 2 ədəd
Alma (göy-antonovka) 2 ədəd
Goy sogan
Şüyüd
Smetan
Duz və şəkər (zövqə görə)

HAZIRLANMASI:

Cuğunduru bishirib surtkəcdən kecirin, içinə qara cörəyi qoyun, üzərinə qaynar su töküb agzını örtün və sərin yerdə (soyuducuda) bir sutka saxlayın.
Sonra suyunu suzun başqa bir qazana (bir-iki qaşıq cugundurundan da əlavə edin ki, duru alınmasın).Buraya təzə xiyarı rəndələyin, almanı soyub dord yerə, qaynanmış yumurtanı iki-üc bölün, atın. Göy soğanı xırda-xırda doğrayıb əlavə edin. Zövqə görə duz və şəkər töküb yenidən soyuducuda bir necə saat saxlayın. Süfrəyə soyuq halda, smetanla verilir və uzərinə azaciq şüyüd dogranır.
NUŞ OLSUN! 

Cemli piroq


Ərzaqlar:
- 250 qr. yağ
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ədəd yumurta
- 0,5 ç.q. çay sodası
- vanil
- un (xəmirin aparacağı qədər)
- cem (istəyinizə görə istənilən cem və ya mürəbbə ola bilər, əsas odur tumsuz olsun; mən ərik cemindən istifadə etmişəm)

Hazırlanması:  Yağı çuqun qabda əridirik, bir az soyuduqdan sonra üzərinə pesok və yumurtanı əlavə edib qarışdırırıq. Çay sodasını sirkədə əridib əlavə edirik. Sonra vanil və apardığı qədər un əlavə edirik. Xəmirə unu o qədər qatın ki, alınan xəmiri sürtkəcdən keçirə biləcəyinizə əmin olun. Xəmir nə qədər yumşaq olsa, o qədər yaxşı.

Xəmiri 2 hissəyə (biri böyük, biri kiçik olmaq şərtilə) bölürük. Orta böyüklükdə tava və ya sobanın öz tavasını götürürük. Xəmirin böyük hissəni tavanın içinə sürtkəcdən keçiririk. Açıq yer qalmaması şərtilə, tavanın hər tərəfi xəmir qırıntıları ilə örtülür. Cemi xəmir qatının üzərinə çəkirik. Xəmirin qalan kiçik hissəsini cemin üzərinə sürtkəcdən keçirib sobada 180 dərəcədə bişiririk. Xəmir şirin xəmir olduğundan tez bişəcək. Elə ki, piroqun qıraqlarının qızardığının və üzərinin rənginin dəyişdiyini gördünüz, sobadan çıxarın. Piroqu isti-isti doğramaq daha yaxşıdır. Mən paxlava formasında doğrayıram adətən.

Nuş olsun!

Kakaolu piroq



Ərzaqlar:
- 2,5 stəkan un
- 1,5 stəkan bitki yağı
- 1,5 stəkan su
- 1,5 stəkan şəkər
- Yarım ç.q. çay sodası (sirkə ilə əritmək)
- 6 x.q. ərik cemi (və ya hər hansı başqa cem)
- 3 x.q. kakao
- vanil
- xırda doğranmış qoz ləpəsi

Hazırlanması: Ərzaqları yazdığım sıra ilə qarışdırıb yağlanmış tavaya tökürük. Sobada 180-200 dərəcədə 35 dəqiqə bişiririk. Çıxardandan sonra üzərinə bəzək üçün xırda doğranmış qoz ləpəsindən səpirik. İstədiyiniz formada doğrayıb süfrəyə verə bilərsiz.

Nuş olsun!


Şirin kolbasa


Bu resepti internetdən goturmushdum, hazirladim, bu yaxinlarda və cox beyendim. İstedim sizinle de bölüşüm.   (Təəssüf ki, özüm cəkməmişəm şəklini)

Ərzaqlar:
Pecenye (məsələn, "Yubileynoye")-600qr.
Kərə yagı 200 qr.
Kakao tozu- 2 x.qaşığı
Süd - 1/2 stəkan
Şəkər tozu -1 stəkan
Goz ləpəsi - 1 stəkan

Hazırlanması :
- Pecenyeni paketə töküb üstunden oxlovla əzin.
- Kakaonu şəkərlə qarışdırın.
- Yağı xırdalayıb qazanda yumşalıncayadək qızdırın, südü və kakaolu şəkəri əlavə edin. Qarışdıra-qarışdıra od üzərində, şəkər əriyənədək saxlayın.(Qaynatmayın)
- Oddan götürdükdən sonra, əzilmiş pecenyeləri və xırdalanmiş qoz ləpəsini əlavə edib qarışdırın. Xüsusi mətbəx plyonkası (strec-plyonka) üzərində yayıb kolbasa halına salın və plyonkaya büküb soyducuda 6 saat saxlayin.
- Hazır olduqda, kolbasa kimi doğrayın.

NUŞ OLSUN!

8/09/2012

Krep kanepe

Salam, qızlar.

Sizə bir türk saytında rast gəldiyim və dünən hazırladığım qəlyanaltının reseptini yazmaq istəyirəm.

"Krep kanape" adalanan bu təam həm tez hazırlanır, həm də dadlıdır. Xüsusilə səhər yeməyi üçün idealdır.  Həm də doyumludur. Bir növ aladiyə oxşayır.

Beləliklə, ərzaqlar:

Xəmiri üçün:
- 1,5 stəkan un
- 1 stəkan su
- yarım stəkan süd
- 2 yumurta
- yarım çay qaşığı duz

Üstü üçün:
- pomidor
- bibər
- pendir (ağ və ya holland)

Hazırlanması:
Unu, suyu və südü düyün qalmayanadək yaxşıca qarışdırırıq, sonra yumurtanı və duzu qatıb qarışdırırıq. Keks xəmirindən də axıcı olmalıdır bu xəmir. Sonra teflon tavaya bitki yağı töküb yaxşıca isidirik və xəmirdən bir çömçə töküb, tava boyu yaxşıca yayırıq. Blinçikdə olduğu kimi. Hər iki tərərfini qızardıb, götürürük. Təxminən 4-5 ədəd çıxmalıdır bu porsiyadan. Bişirdiyimiz xəmirləri rulon formasında burub, təxminən 2 sm-lik dilimlərə doğrayırıq. Üzərlərinə pendir, pomidor, bibər dilimləri qoyub süfrəyə təqdim edirik.

Nuş olsun!

8/08/2012

Rulet üçün bəzək - gözel ideyadı!-))



Mercimek köfte





Təəssüf ki, hazırlanma prossesində şəkillər çəkməmişəm. Yalnız hazır vaxtının şəkili var. Ama yaxın günlərdə yenə hazırlayacam.  O zaman hər etapını çəkib, yeniləyərəm :)



Ərzaqlar: 

2 su stəkanı qırmızı mərci
1 və ya yarım stəkan incə bulgur. (Səhv etmirəmsə bizim dildə qarşılığı yarma'dı)
5-6 ədəd yaşıl soğan
yarım dəstə cəfəri
yarım xörək qaşığı bibər tomatı
yarım xörək qaşığı pomidor tomatı
1 ədəd orta ölçülü baş soğan
2 xörək qaşığı margarin 
yarım limon
1 ədəd kahı
duz, qara istiot, qırmızı pul bibər

Hazırlanışı:

İlk öncə 2 stəkan qırmızı mərcinin üstünə 2 stakan su əlavə olunur, bir az da duz atılıb, qazanın ağzı qapalı şəkildə orta atəşdə qaynamağa qoyulur. Mərciməklər təmiz qaynayıb dağılandan sonra ( hansı ki artıq suyu da quruyub azacıq qalmış vəziyyətdə olacaq) üzərinə bulgur əlavə olunub qarışdırılır və qapağı bağlanaraq altı söndürülür.
(Bulgur məsələsini yuxarıda da yazmışam. 1 və ya yarım stəkan ola bilər. Bəziləri bulgurun çox olmasını sevir, bəziləri isə daha çox mərciməyin dadını almaq istəyir. Zövqə görə yəni)
Bulgur qazanda şişməyə buraxıldığı sürede kənarda digər hazırlıqlar aparılır.
Bir ədəd quru soğan xırda-xırda doğranılır, üzərinə 2 xörək qaşığı margarin əlavə olunub, ocağa qoyulur. (margarini duru yağ ilə də əvəzləmək olar).
Soğanlar öldükdən sonra üzərinə bibər, pomidor tomatı əlavə olunub qovrulur, daha sonra qırmızı pul bibər əlavə olunub altı söndürülür. (qırmızı bibər də zövqə görədi - acı sevənlər mənim kimi bir qutunun tamamını boşalda bilər :D )
Böyük bir sini götürür, mərci-bulgur qarışımının tamamını siniyə boşaldırıq. Daha sonra üzərinə qızardığımız soğan qarışımını əlavə edirik və əlimizlə yoğurmağa başlayırıq. Soğança mərciyə təmiz qarışandan sonra, incə-incə doğranmış yaşıl soğan və cəfəriləri də əlavə edib, duz, qara istiotunu da vurub təkrar yoğururuq. Yarım limonu da üzərinə sıxandan sonra, əlimizlə uzunsof köfteler hazırlayırıq. Və kahı yarpaqları ilə döşənmiş buludun içinə yığırıq. 
Arzu olunan odur ki, həmən yeyilməsin. Biraz gözlətmək yaxşıdı. 
Daha sonra isə, kahının içinə mərcimək köftədən bir dənəsini qoyub, üzərinə də istəyə görə (turş olmasını istəsəz) biraz limon sıxıb, soyuq ayranla vurursuz bədənə. :))
Tox qarına belə yeyə biləcəyim yeyəcəklər siyahısında olduğunu da söyləyim ki, həvəsə gəlib siz də hazırlayasınız :)
Ayrıca, qonaq gələcəyi zaman süfrədəki yemək çeşidlərinin çox olmasını istəyirsinizsə, mərcimək köftə köməyə çatar. Həm asan, həm dadlı, həm də fərqli :)

Piroqun üzəri üçün ideyalar




Limonlu rulet.



Lazım olan ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
1.5 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
1 limon

 Hazırlanma qaydası:

Yumurta və 1 stəkan şəkəri ag köpük halı alana qədər mikserlə caln. Unu əlavə edib tez qarışdırın və əvvəlcədən hazırlanmış listə töküb 200 dərəcə tempraturda bişirin.

İc hazirlamaq ücün limonu qabığı qarışıq sürtkəcdən kecirin, qalan şəkərlə yaxşi-yaxşı qarışdırın. Piroqu sobadan cixarı kimi ic yaxmaq və rulet kimi bukmək lazımdır.

NUŞ OLSUN!  -))

Limonlu piroq


 
Sizinlə mənim şah şirniyyatım olan "Limonlu piroq" umun reseptini bölüşürəm!
 
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:

- 400 qr. yağ
- 1 stəkan pesok
- 2 yumurta
- 1 stəkan qatıq
- yarım çay qaşığı çay sodası
- sirkə
- 4 stəkan un


Limonlu krem üçün:

- 1 böyük limon
- 1 stəkan yarım pesok


Qaynadılmış (zavarnoy) krem üçün:

- 1 stəkan pesok
- 3 xörək qaşığı un
- yarım litr süd
- 100 qr yağ


Hazırlanma qaydası:

Əvvəlcə kremləri hazırlayırıq.

Limonlu kremi hazırlamaq üçün, 1 ədəd limonu ət maşınından keçiririk. Sonra ona 1 stəkan pesoku qatıb yaxşıca qarışdırırıq. Vəssalam!



Qaynadılmış kremi hazırlamaq üçün, balaca bir qazanda pesok və unu yaxşıca qarışdırıb, üzərinə südü əlavə edirik və ocağın üstünə qoyuruq. Tez-tez qarışdırırıq ki, dibi yapışmasın. Elə ki krem bərkidi və qaynamağa başladı, altını söndürüb, 100 qram yağı qatırıq və qarışdırırıq.





Xəmiri hazırlamaq üçün yağı çüyün bir qabda əridirik.



Ərimiş yağın üzərinə pesoku, yumurtanı, qatığı sıra ilə qarışdıraraq əlavə edirik. Sonra çay sodasını sirkədə əridib xəmirə qatırıq. Bir az vanil və ən sonda unu qatıb qaşıq ilə qarışdırırıq. Ona görə qaşıqla qarışdırırıq ki, xəmirimiz şəkildəki kimi yumşaq və axan olmalıdır.





Hazırladığımız xəmirin 2/3 hissəsini piroqu bişirəcəyimiz tavaya yayırıq. Çalışma qlazımdır ki, yayılmış xmir tavanın hər yerində eyni səviyyədə olsun. Sonra tavanı sobaya qoyuruq. 180 dərəcə istilikdə qoya bilərsiz. Ondan çox olmaması məsləhətdir. Bu xəmir tez bişəcək, ona görə də nəzarətdə saxlayın, elə ki tavadakı xəmirin qıraqları qızarmağa başladı, deməli bişib.

Xəmirin qalan 1/3 hissəsinə isə bir az d aun qataraq, oxlovla aça biləcəyimiz hala gətirmək lazımdır.



Sonra xəmiri hissə-hissə oxlovla yayırıq və istənilən bir stəkanınla dairələr kəsirik.





Kəsdiyimizdairələrin ortasında da balaca dairələr kəsirik. Mən bunun üçün dərzilərin işlətdiyi üskük deyliən əşyadan istifadə edirəm.





Kəsdiyimiz dairələri listə düzb sobada bişiririk. Elə ki alt hissələri qızardı, götürə bilərsiniz sobadan.



Dairələri kəsərkən xəmirin artıq qalan hissəsini nazik şəkildə yayırıq və onu da hər iki tərəfinin yaxşı qızarması şərtilə sobada bişiririk.



Ən birinci bişirdiyimiz xəmirin üzərinə limonlu kremi sürtürük.





Bir az qaldıqdan sonra qaynadılmış kremi sürtürük.





Sonra bişirdiyimiz dairələri sıra ilə səliqəli şəkildə düzürük.



Dairələrin ortasına zövqə görə mürəbbə və ya fındıq qoya bilərsiniz.



Xəmirin artıq qalan hissəsindən bişiridyimizi ovub, piroqun üzərinə səpirik.



Piroqumuz hazırdır! Piroqu hazırlandığı andan 1 gün sonra yemək məsləhətdir, onda daha dadlı olur!

Nuş olsun!