8/08/2012

Limonlu rulet.



Lazım olan ərzaqlar:
4 ədəd yumurta
1.5 stəkan şəkər tozu
1 stəkan un
1 limon

 Hazırlanma qaydası:

Yumurta və 1 stəkan şəkəri ag köpük halı alana qədər mikserlə caln. Unu əlavə edib tez qarışdırın və əvvəlcədən hazırlanmış listə töküb 200 dərəcə tempraturda bişirin.

İc hazirlamaq ücün limonu qabığı qarışıq sürtkəcdən kecirin, qalan şəkərlə yaxşi-yaxşı qarışdırın. Piroqu sobadan cixarı kimi ic yaxmaq və rulet kimi bukmək lazımdır.

NUŞ OLSUN!  -))

16 comments:

  1. Ahaaa, ikinci də limonlu. Əladır!

    ReplyDelete
  2. Aydan, xəmir sobadan çıxanda yumşaq olur deməli, ki onu rulet kimi bükürsən. Limon əvəzinə başqa içliklər də işlətmək olar bunda. Əla reseptdir.

    ReplyDelete
  3. Eynen. Soyuyanda bukmek cetin olur, qirila biler. Asan, tez bashagelen ve dadli -)) Cem, murebbe ve s. de cekmek olur ic kimi. Uzerine de sheker tozu sepirsen, yuxarida unutdum yazim-)) Shekilde var, yeqin ehtiyac olmaz yazmaga.

    ReplyDelete
  4. Yumurtayla shekeri çalanda kopuk kimi olur. Guruyur. Sonra ona unu nece garishdirmag olar? Garishmaz axi?..

    ReplyDelete
  5. Oxuyan kimi cavab yaz, zehmet olmasa. Iftara hazirlamag fikrindeyem.

    ReplyDelete
  6. Nino, indice girdim bura, Inshaallah gecikmemishem. ele kopuk kimi olmalidi, qurumur. Eksine, yumurtani ekser shirniyyatlarda bele calirlar ki, zerif olsun xemir. Tez de qarishdirib artiq qizmish sobaya qoyulmalidi ki yatmasin. Nush olsun! -))

    ReplyDelete
  7. Hmm.. Inshallah bacararam. Iftara hele 2 saatdan çox var. Axir megam edecem. )

    Teshekkur edirem, Hicran xanim.-)

    ReplyDelete
  8. Ister limonlu yemek olsun, sos olsun, shirniyyat olsun, hedsiz derecede sevecem. Bunu da sevdim. Ozu de çox asan. Gorunushu, bishmesi asan ve gozel. Indi galib dadina baxmag. Evdekiler sevdi. Men de iftari gozleyirem sebirsizlikle.

    Bir daha teshekkur edirem, Hici.

    ReplyDelete
  9. Deymez canim, nushi can!-))Ishe yaradisa ne mutlu mene-)) Men de bu gun yeni reseptle xorek elemishem, iftari gozleyirem-)) Cekmishem, qoyacam bura, qoy yeyim ozume gelim sonra:P

    ReplyDelete
  10. Sebirsizlikle gozleyirem. Reseptlerini çox sevirem. Cunki her ingridenti asan tapilir dukanda. Shekilleri bol ele. Imkanin olanda uzunu gostermeden video da goy. Canlandirirsan burani.

    ReplyDelete
  11. Aydan, bəs bu xəmirin içinə qabartma tozu və ya soda getmir? axı qupquru olar onda - şişməsə.
    Bu gün hazırlayım deyirəm bundan . asan gəldi gözümə :))

    ReplyDelete
  12. Olmur qupquru, yumurta yaxshi calinanda. Qabartici istesen lap azca ata bilersen, amma soda olmaz. Soda ruletin xemirini berk eleyir, dadini da oldurur. Umumiyyetle sodadan men nadir hallarda istifade edirem. Qabartma tozu yaxshidi. He, cox asan ve dadlidi. Tezbazar bishirmek ucun en elverishli reseptdi. Icine de kefin ne isteyir yax-))

    ReplyDelete
  13. Aydan, ruletlə çay içə-içə sənə təşəkkür eləməyi özümə borc bildim )))
    Çox nefis alındı. Kabartma tozu tökdüm. Yaxşıca şişdi. Arasına da ərik cemi sürdüm. Bircə xətam oldu - o da sobada biraz çox saxladım deyəsən. Bir tərəfi biraz ötən fason olmuşdu. Nəysə, gələn dəfə daha təcrübəli olacam ))
    Ama dadı çox qəşəydi. Paylaşım için teşekkürler :))

    ReplyDelete
  14. Ne gozel! Nush olsun!-)) Hevese getirirsiz meni indi yazib tokecem :P

    ReplyDelete
  15. xosum gelmedi eh bisirmirem ))

    ReplyDelete